Endast granskade elföretag

El är livsfarligt. Rätt kunskap och försiktighet är oerhört viktigt vid allt arbete med elektricitet. Vi granskar därför samtliga elföretag som tar emot förfrågningar från oss, så att du ska kunna känna dig trygg.

Nedan följer en fördjupad förklaring om hur vi granskar de elföretag som är anslutna till Elexperter. Vi vill dock förtydliga att enligt Elsäkehetsverket och svensk lag är "Du själv ansvarig för att elen i din bostad är säker och används på ett säkert sätt. Det gäller oavsett var och hur du bor. Vissa regler är generella och gäller för alla. Andra regler gäller bara för dig som äger din bostad." Läs gärna mer om detta på Elsäkerhetsverkets hemsida.

 1. Registrerade hos Elsäkerhetsverket
  Samtliga elföretag som tar emot förfrågningar från oss är registrerade hos den svenska myndigheten Elsäkerhetsverket, vilket innebär att de har rätt behörigheter för de tjänster de utför. 

  De anställda kan ha olika verksamhetstyper inom olika områden, exempelvis krävs det att elektrikern innehar "Elproduktionsanläggningar" för själva elinstallationen. Vi granskar inte varje verksamhettyp.
 2. F-skattesedel och god ekonomi
  Vi kontrollerar att elföretagen har F-skattsedel, vilket är ett krav för att du som privatperson ska kunna ta del av ROT-avdraget vid din elinstallation. Vi granskar även att elföretaget har en tillräckligt god ekonomi så att ett projekt med rimlig sannolikhet kan genomföras utan risk för störningar på grund av ekonomiska problem. Granskningen sker genom UC, Sveriges ledande affärs- och kreditinformationsföretag.
 3. Arbetar enligt branschregler
  Våra anslutna företag intygar att de arbetar enligt rådande regler och lagar.

Granskningen genomförs minst en gång årligen. Vid misstanke om större förändring inom bolaget eller om missnöjda kunder hör av sig till oss genomförs en ny granskning omgående.

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor om vår granskning eller de anslutna företagen! 

Få upp till 5 kostnadsfria offerter från granskade elektriker