Då krävs det en elektriker vid installation av solceller

Idag är det många företag som erbjuder dig installation av solceller. Det är dock ett krav att alla elinstallationer i samband med montering av solceller ska utföras av elektriker. Här kan du läsa mer om då det krävs behörig elektriker i samband med installation av solceller.

Idag är det populärt att installera solceller på sin privata fastighet vilket gör att man kan producera en del av den elektricitet som fastigheten använder själv. Att producera grön elektricitet är inte bara bra för miljön utan kan också vara mycket lönsamt. För att installera en solcellsanläggning krävs det att elinstallation utförs av en behörig elektriker.

 

Att installera en solcellsanläggning

De allra flesta som väljer att installera en solcellsanläggning anlitar ett solcellsföretag som hanterar allt från inköp av solceller, montering och som har behöriga elektriker som utför elanslutningarna. Om du själv ska installera en solcellsanläggning eller anlitar exempelvis ett takföretag för arbetet behöver du även anlita en behörig elektriker som utför allt elarbete.

 

Planerar du att installera solceller kan du besöka vår systersajt Solexperter. Då kan du hitta all information du behöver om solceller och få offerter från kvalitetsgranskade solcellsföretag i ditt närområde.

 

Installera solceller kräver behörig elektriker

En installation av solceller kräver behörig elektriker som utför allt elarbete som exempelvis att ansluta solcellspanelerna till en växelriktare och till fastighetens elnät. När elektrikern är klar med sin elinstallation kommer sedan elbolaget ut för att byta elmätare så att du kan ansluta din solcellsanläggning till elbolagets elnät. 

Felaktiga elinstallationer kan leda till att du inte får ut optimal effekt av din solcellsanläggning men även att det kan uppstå skador på egendom eller personskada.

 

Få offerter från behöriga elektriker

Elexperter är en webbsajt där du kan göra en kostnadsfri offertförfrågan och få offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade elföretag på din ort som kan hjälpa dig med säkra elinstallationer. 

Få upp till 5 kostnadsfria offerter från granskade elektriker