Lys upp ditt badrum med spotlights i taket!

Vill du installera spotlights i taket i ditt badrum? Grattis till ett bra val! Spotlight är en praktisk belysningslösning som skapar en behaglig och snygg ljussättning i ditt badrum. Vi går igenom våra bästa tips för dig som vill lysa upp ditt badrum med spotlights i taket!

Väl genomtänkt belysning i badrummet är inte att underskatta – det kan göra underverk för hur du trivs i ditt badrum. Spotlights i taket i badrummet kan fungera både som punktbelysning av valda delar i ditt badrum samtidigt som de skapar en bra och behaglig ljussättning. Ett bra belysningsval ur både ett praktiskt och estetiskt perspektiv, alltså!
 

Installera spotlights i taket på badrummet 
– våra tips!

För att slutresultatet ska motsvara dina förväntningar finns det ett antal saker att tänka över inför din installation av spotlights i taket på ditt badrum:

 • Vilken typ av spotlights du vill ha
  Det finns en uppsjö av olika spotlights för badrum på marknaden. Fundera över vilken typ av spotlights som passar din smak och dina behov bäst. Vill du ha till exempel diskreta spotlights som syns så lite som möjligt eller vill du satsa på en mer framträdande variant?
 • Tänk igenom placeringen
  Tänk igenom var du vill ha dina spotlights i taket i badrummet för att de ska ge en så bra ljussättning som möjligt samtidigt som det ser snyggt ut. Grundprinciperna när man ska placera spotlights är att utgå från hörnen och att placera dem symmetriskt.
 • Välj dimbara lampor
  Dimbara lampor gör att du enkelt kan både höja styrkan när du behöver se ordentligt och sänka styrkan när du är ute efter en behaglig belysning som adderar mysfaktor när du till exempel ligger i badet.
 • Tänk över vilken färgtemperatur som passar i ditt badrum
  Vilken färgtemperatur dina spotlights har kommer att avgöra hur varmt eller kallt ljuset i rummet kommer att vara.
   

Elexperter rekommenderar:
Anlita elektriker för att installera spotlights i badrum

Alla former av elinstallationer i våtrum stället höga krav på säkerhet. När du ska installera spotlights i taket i ditt badrum finns det därför ett antal regler och krav att förhålla sig till. Bland annat är det viktigt att lamporna du väljer har tillräckligt hög IP-klass, något som avgörs av var i badrummet spotlightsen ska installeras. 


När du anlitar en professionell elektriker för att installera spotlights i taket i ditt badrum kan du känna dig trygg med att installationen sker enligt branschens alla regler på ett säkert sätt. Priset för att anlita elektriker kan dessutom bli avsevärt lägre än du förväntat dig på grund av ROT-avdraget.

 

Jämför offerter hos Elexperter

För att hålla kostnaderna nere när man anlitar elektriker är det smart att ta in offerter från flera olika elektriker då priset kan skilja sig olika aktörer emellan. Hos oss på Elexperter kan du göra en gratis offertförfrågan och få offerter från upp till fem olika företag som vill installera spotlights i ditt badrum! Samtliga företag vi samarbetar med är granskade elföretag som lever upp till våra högt ställda krav på samarbetspartners.
 

Så använder du dig av vår smidiga offerttjänst 

 1. Gör en offertförfrågan
  Gör en offertförfrågan där du beskriver att du vill ha hjälp med att installera spotlights i ditt badrum och om du har några övriga önskemål.
 2. Du får en offert från upp till fem olika företag
  Du får en offert från upp till fem olika företag som vill hjälpa dig.
 3. Jämför offerterna
  Nu kan du sätta igång och jämföra offerterna, se vem som kommer med det bästa erbjudandet och slutligen bestämma dig för om du vill anlita något av företagen för att installera spotlights i ditt badrum!


När du vill göra en större badrumsrenovering

Planerar du att göra en större badrumsrenovering? På vår andra hemsida Badrumsexperter kan du göra en kostnadsfri offertförfrågan och få upp till fem offerter från kvalitetsgranskade badrumsföretag i ditt närområde. 

 

Vill du veta mer om hur vår offerttjänst fungerar? Tveka inte att kontakta oss redan idag – vi svarar gladeligen på alla dina frågor!

Få upp till 5 kostnadsfria offerter från granskade elektriker