Så går det till att installera en laddbox hemma

Tack vare det Gröna avdraget kan du göra ett skatteavdrag på 50 % då du väljer att installera en laddbox hemma. Genom att ta in offerter från flera elföretag kan du ytterligare sänka dina kostnader för installationen. Läs med om att installera laddbox hemma här.

Om du har en elbil är det både praktiskt och mer ekonomiskt att installera en laddbox hemma så att du alltid kan ladda din bil varje gång du är hemma. Det innebär att du alltid har fulladdat batteri varje morgon då du ska iväg till arbetet.

 

Att installera en laddbox hemma

När du ska installera en laddare hemma finns det flera olika modeller att välja mellan. Priset för att installera en laddbox hemma beror bland annat på vilken effekt du väljer men även om du vill ha dubbeluttag för två bilar. De flesta företag som tillhandahåller laddbox erbjuder ett fast pris för laddbox och installation. De billigaste laddarna installeras direkt på din husvägg men du kan även installera en laddstolpe, om du exempelvis inte vill eller kan placera laddare i direkt anslutning till huset.

 

Så här går en installation av en laddbox till

 1. Jämför offerter
  Till att börja med behöver du kontakta ett företag som säljer laddboxar. Enklast är att använda vår offerttjänst på Elexperter där du kan göra en offertförfrågan och få offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade elföretag på din ort. Det gör att du kan jämföra offerter och sedan välja den leverantör som kan erbjuda dig den bästa lösningen för din laddare.
 2. Bestäm montering och leverans
  När du har valt ut det företag som ska installera din laddbox hemma så kontaktar du företaget för att bestämma tid för installation.
 3. Installation
  På överenskommen dag kommer en behörig elektriker ut till ditt hem för att installera din laddbox. Normalt tar installationen endast några timmar. Om din fastighets huvudsäkring är på mindre än 20 A kommer du sannolikt att behöva installera en så kallad uppsäkring, mot en extra kostnad. Det kan också tillkomma extra arbete om din laddare ska installeras långt bort från fastighetens elcentral eller om det krävs att elkablar behöver grävas ned i marken.
 4. Sluttester
  Efter att installationen är utförd och elektrikern har testat utrustning kommer du sedan att få en introduktion över hur du använder din laddbox.

 

Grönt avdrag vid installation av laddbox hemma

När du investerar i en laddbox hemma kan du som privatperson använda dig av det Gröna avdraget. Det innebär att du får göra ett skatteavdrag på motsvarade 50 procent av din totalkostnad för din laddare, avser både kostnaden för arbete, laddare och material. Det Gröna avdraget får du direkt på fakturan från din leverantör vilket innebär att du slipper ligga ute med några pengar.

 

Få offert från flera elföretag på din ort

När du planerar att installera en laddare för din elbil eller då du behöver hjälp med annan typ av elarbeten bör du alltid anlita en behörig elektriker så att arbetet utförs på ett säkert sätt.

Hos oss på Elexperter kan du göra en kostnadsfri offertförfrågan och få offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade elbolag i ditt närområde. Det gör att du får ett bra underlag så att du kan jämföra offerter för att finna det företag som kan erbjuda dig de bästa villkoren och det bästa priset.

 

Hos Elexperter finner du endast kvalitetsgranskade elföretag

Samtliga företag som lämnar offert genom Elexperter är granskade av oss. Det innebär att vi har kontrollerat att företagen innehar F-skattesedel, har en ordnad ekonomi, har kvalificerad personal och har fått goda omdömen från tidigare kunder. Det gör att du själv slipper detta tidskrävande arbete och istället kan fokusera på att jämföra offerter. 

Få upp till 5 kostnadsfria offerter från granskade elektriker