Vad kostar det att installera en handdukstork?

Funderar du på att installera en handdukstork i badrummet? Grattis till ett bra val som innebär en ökad bekvämlighet. Dina handdukar torkar snabbt och du får njuta av lyxen av att ha en varm handduk när du kommit ut ur duschen. Här går vi igenom vad det kostar att installera handdukstork!

Genom att installera en handdukstork får du njuta av uppvärmda handdukar som torkar snabbt efter att du har använt dem. Men en handdukstork har flera stora fördelar än så: 

 • Du kan snabbtorka klädesplagg på den vid behov, till exempel när du har tvättat ett enstaka plagg som du vill ha på dig senare under dagen.
 • Den fungerar som en extra värmekälla vilket gör att en handdukstork inte bara är en bekvämlighet utan även en ekonomisk och klimatsmart investering.
 • En handdukstork skapar en bättre cirkulation i badrummet vilket minskar risken för fukt- och mögelskador.
 • Eftersom handdukarna torkar snabbare när du hänger dem på en handdukstork håller de sig fräscha längre, vilket gör att du inte behöver tvätta dem lika ofta.
Klicka här om du vill få in priser för att installera en handdukstork hos just er! Installera handdukstork – kostnad

Kostnaden att anlita en elektriker för att installera en handdukstork beror på flera olika faktorer som tillsammans avgör slutsumman:

1. Vilken handdukstork du väljer

Det finns en uppsjö av handdukstorkar i olika prisklasser på marknaden – allt från enklare varianter till handdukstorkar med lyxig design som uppgraderar inredningen i ditt badrum. Fundera över om du vill ha en handdukstork med elpatron – alltså en eldriven handdukstork, en vattenburen handdukstork eller en handdukstork med kombidrift. 
 
Beroende på vad du är ute efter kan en handdukstork kosta allt från några hundralappar till tusentals kronor. Vanligen kostar de dock runt 3000–4000 kronor.

2. Var i Sverige du bor

Timpriset för elektriker har en tendens att variera beroende på var i landet du bor. Bor du till exempel i en mindre stad eller på landsbygden är det ofta billigare att anlita elektriker, medan timpriset kan vara högre om du bor i en storstad. Detta beror på att elfirmornas timpris speglar den generella lönebilden i olika städer.


3. Vilken elfirma du väljer att anlita

Det generella timpriset för att anlita en elektriker ligger på 400–600 kronor/ timme. Hur mycket det kostar att anlita en elektriker för att installera en handdukstork kan dock variera rejält. 


 

Därför ska du anlita en auktoriserad elektriker när du ska installera en handdukstork

Även om det kan kännas lockande att försöka installera din handdukstork på egen hand eller att anlita en billigare elektriker som saknar rätt certifikat är detta inte att rekommendera ur säkerhetssynpunkt. Om olyckan mot förmodan skulle vara framme behöver du kunna visa ditt försäkringsbolag att du anlitat en fackman för din installation. Detta gör att du slipper problem med ogiltiga försäkringar.
 
När du väljer att anlita en auktoriserade elektriker för att installera din handdukstork kan du alltså känna dig helt trygg med att installationen utförs säkert och korrekt i enlighet med gällande branschregler.
 

Tips för att sänka kostnaden när du installerar handdukstork

När du anlitar en elfirma för att installera en handdukstork kan du ofta minska kostnaden rejält på följande sätt: 

 • Ta del av ROT-avdraget
  När du i egenskap av privatperson anlitar en elfirma har du rätt att göra ROT-avdrag. Detta innebär att du får dra av hela 30 % av företagets arbetskostnader för att installera din handdukstork.
 • Jämför offerter från olika elektriker
  Då timpriset för att anlita elektriker ofta skiljer sig åt vill vi på Elexperter tipsa om att ta in offerter från flera olika elfirmor. På så sätt kan du jämföra de erbjudanden du får och välja den aktör som kommer med det bästa erbjudandet!
   

Jämför offerter från elektriker hos oss

Hos oss på Elexperter kan du ta del av vår smidiga offertjänst där du kan få upp till fem offerter från kvalitetsgranskade företag som vill hjälpa dig att installera din handdukstork. Vi samarbetar enbart med seriösa granskade elföretag som:

 • Arbetar fackmannamässigt enligt rådande branschregler och svensk lagstiftning
 • Att företaget är registrerade hos Elsäkerhetsverket
 • Har en yrkeskunnig personalstyrka
 • Har en ordnad ekonomi och innehar F-skattsedel


Varmt välkommen att göra en offertförfrågan redan idag! Våra tjänster är helt kostnadsfria och du binder dig inte till någonting när du gör en offertförfrågan via oss.

Få upp till 5 kostnadsfria offerter från granskade elektriker