Förebygg eller hitta elfel med hjälp av termografering

När du har problem med din elförsörjning eller då du i förebyggande syfte vill kontrollera dolda elkablar kan du vända dig till en elektriker som kan utföra termografering. Då kan du snabbt få besked om dolda elfel i väggar, tak och golv. Läs mer om termografering här.

Att hitta felkällor för elkablar som går i väggar och golv är inte enkelt och leder ofta till ett betydande utredningsarbete för att finna ut vart någonstans felet ligger. Idag är det dock vanligt att många elektriker använder sig av termografering, en värmesökande kamera, för att hitta felkällor som är dolda inuti väggar, tak eller golv.

 

Använda termografering för att hitta elfel

Idag är termografering ett vanligt verktyg som används då det finns störningar eller då det förekommer avbrott i elförsörjningen. Med termografering kan en elektriker enkelt ”röntga” väggar, golv och tak för att hitta felkällor. Det leder till att elektrikern snabbare kan hitta problemet och därmed åtgärda det istället för att behöva öppna upp väggar för att felsöka.

Det är också vanligt att elektriker använder termografering i samband med nya installationer eller i förebyggande syfte för kontrollera om det föreligger en risk för framtida elfel.

 

Hur fungerar termografering?

När man utför en termografering använder man en värmesökande kamera som känner av temperaturförändring i väggarna. Det innebär att man kan lokalisera förhöjd värme som uppstår då en elanslutning eller en elkabel inte fungerar som den ska.

Man kan även upptäcka fukt och kontrollera isolering med värmekameran, vilket också kan leda till fel eller olyckor i framtiden.

 

Behöver du hjälp med att hitta en elektriker som erbjuder termografering?

Hos Elexperter kan du göra en offertförfrågan och få offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade elföretag på din ort, kostnadsfritt och utan förpliktelser. Det innebär att du enkelt kan jämföra offerter så du kan välja det företag som kan erbjuda bäst pris och de bästa villkoren. 

Få upp till 5 kostnadsfria offerter från granskade elektriker