Passa på att installera en USB laddstation för trygg och smidig laddning av din elektronik

När du ska installera en fast USB laddstation bör du, precis som vid andra elinstallationer, vända dig till ett elföretag som har behöriga elektriker som kan hjälpa dig med installationen. Då kan du vara trygg med att arbetet utförs enligt gällande branschregler. Läs mer om USB laddstation här.

Om du och din familj använder sig av flera mobiltelefoner och andra mobila enheter kan du välja att installera en USB laddstation hemma. Det innebär att du alltid har tillgång till att ladda dina mobila enheter på en plats i hemmet på ett säkert sätt. Det finns flera olika modeller att välja mellan, även väggmonterade uttag, vilket gör att du slipper utrustning och kablar i ditt hem.

 

Installera en USB laddstation

För hemmabruk kan man välja mellan portabel USB laddstation eller fast väggmonterade uttag.

  • Väggmonterade uttag är också mycket användbart på kontor så att personalen kan ladda sina mobiltelefoner tryggt och säkert. 
  • För gym, restauranger eller butiker så finns det möjlighet att installera större USB laddstationer där kunder eller besökare kan ladda sina mobiltelefoner eller mobila enheter då de besöker lokalen.

 

Anlita elektriker för installation av USB laddstation

Om du vill installera fasta USB laddstationer bör du anlita ett professionellt elföretag som har behöriga elektriker. Då blir installationen av din usb laddstation utfört på ett säkert sätt så att inte din utrustning blir skadad då du använder uttagen. Dessutom får du hjälp med att hitta godkända USB uttag som är säkra för både egendom och de personer som ska använda dessa.

 

Begär in offerter från flera elföretag

Om du behöver hjälp med att installera en fast usb laddstation eller andra elinstallation är det alltid tryggast att anlita en behörig elektriker. Hos oss på Elexperter kan du göra en offertförfrågan kostnadsfritt och få offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade elföretag på din ort. 

Få upp till 5 kostnadsfria offerter från granskade elektriker