Vad kostar det att installera rörelsevakt utomhus?

Rörelsevakter reagerar och gör så att dina lampor tänds när någon kommer i närheten av dem, någonting som många upplever som både tryggt och som en bekvämlighet i vardagen. Men vad kostar det att installera rörelsevakt utomhus? Det går vi igenom här!

Att installera rörelsevakt utomhus är en smart och energieffektiv investering för dig som både är praktisk samtidigt som du ökar känslan av trygghet. Ofta kan de ställas in att reagera olika beroende på vilken tid på dygnet det är. 

Du kan till exempel välja att ha en rörelsevakt vid din huvudingång som gör att lamporna slås på när du närmar dig ytterdörren, så att du slipper famla efter nycklarna i mörkret. Men vad kostar det egentligen att installera rörelsevakt utomhus? Det går vi igenom här!

Vill du få offerter för att installera rörelsevakt utomhus? Klicka här! 

 

Rörelsevakt utomhus – kostnad

Hur mycket det skulle kosta just dig att installera rörelsevakt utomhus beror framförallt på två olika faktorer som tillsammans avgör slutpriset:

1. Vilken typ av rörelsevakt du väljer

Det finns olika varianter av rörelsevakter för utomhusbruk. 

  • En rörelsevakt kan ligga på allt från 200 kronor till uppemot 1000 kronor beroende på vilken variant du väljer. 

Välj själv om du föredrar att köpa en rörelsevakt själv eller om du hellre ber om ett paketpris där en lämplig rörelsevakt anpassad efter just din fastighets förutsättningar ingår i kostnaden när du anlitar elektriker för att installera rörelsevakt i anslutning till din fastighet.


2. Vilket elinstallationsföretag du anlitar

Hur mycket olika elektriker tar betalt för att installera rörelsevakt utomhus kan variera. 

  • Det generella timpriset för att anlita en elektriker ligger vanligen på 400–600 kronor/ timme

Ett tips för att reducera kostnaden för din installation är därför att ta in offerter från flera olika elfirmor och därefter ta ett beslut baserat på vilket företag som ger dig det bästa erbjudandet.
 

Jämför offerter från elektriker som hjälper dig att installera rörelsevakt utomhus

Om du vill ta hjälp av en professionell elektriker som ser till att din rörelsevakt utomhus installeras enligt konstens alla regler för att fungera optimalt kan du göra en kostnadsfri offertförfrågan hos oss på Elexperter. Du får då upp till fem offerter från kvalitetsgranskade elinstallationsföretag som vill hjälpa dig att installera rörelsevakt utomhus.

Fördelen med att göra en offertförfrågan hos oss är att du kan känna dig trygg med att samtliga företag du får offert från är seriösa företag som arbetar fackmannamässigt enligt rådande branschregler samt att de innehar F-skattesedel, vilket är en förutsättning för att du ska få göra ROT-avdrag.

Få upp till 5 kostnadsfria offerter från granskade elektriker