Vad kostar det att installera rörelsevakt inomhus?

Att installera en rörelsevakt inomhus är en smart och miljövänlig investering för dig som vill öka bekvämligheten och minska risken för olyckor i din fastighet. Här går vi igenom vilka faktorer som påverkar priset för att installera rörelsevakt inomhus!

Rörelsevakt inomhus är perfekt för dig som vill automatisera tändningen och släckningen av dina ljuskällor efter var du befinner dig. Förutom att det är praktiskt är detta även en belysningslösning som är snäll mot miljön då den medför att ljuskällan enbart är tänd när någon vistas i rummet. 
 

Tips på platser att placera rörelsevakt inomhus

Det finns många platser i hemmet där en rörelsevakt inomhus kommer att underlätta din vardag. Här kommer några tips från oss på Elexperter!

 • Hallen
  Många väljer att installera en rörelsevakt i hallen som gör att belysningen tänds när man kommer hem.
 • Badrummet
  Genom att placera en rörelsevakt intill ingången till ditt badrum slipper du famla efter strömbrytaren när du behöver gå på toaletten mitt i natten.
 • I trappan
  Genom att placera belysning kopplat till en rörelsevakt i trappan i din bostad minskar du risken för olyckor rejält.
   

Vad kostar det att installera rörelsevakt inomhus?

Hur mycket det kostar att anlita en elektriker för att installera rörelsevakt inomhus beror på flera olika faktorer som tillsammans avgör slutpriset

1. Vilken typ av rörelsevakt du väljer

Det finns många olika varianter av rörelsevakter för inomhusbruk. En rörelsevakt kan kosta allt från några hundralappar till tusen kronor och uppåt beroende på vilken variant du väljer. 

2. Vilken elektriker du anlitar

Det generella timpriset för att anlita en elektriker ligger på mellan 400–600 kronor/ timme. Hur mycket olika elektriker tar betalt för att installera rörelsevakt inomhus kan dock variera. För att hålla nere kostnaden för din installation är det därför smart att ta in offerter från flera olika företag. På så sätt kan du jämföra erbjudandena du får och välja det elinstallationsföretag som känns bäst för dig.
 

Jämför offerter från elektriker som hjälper dig att installera rörelsevakt inomhus

Om du vill ta hjälp av ett elinstallationsföretag som ser till att din rörelsevakt inomhus installeras korrekt kan du börja med att använda dig av Elexperters offerttjänst.

Genom att göra en offertförfrågan hos oss kan du få upp till fem kostnadsfria offerter från elektriker på din ort som vill hjälpa dig att installera rörelsevakt inomhus. Samtliga företag vi samarbetar med har kvalitetsgranskats enligt följande kriterier:

 • Att företaget är registrerade hos Elsäkerhetsverket 
 • Att man arbetar fackmannamässigt enligt rådande branschregler
 • Att företaget har en god ekonomi 
 • Att företaget innehar F-skattesedel (nödvändigt för att du ska få göra ROT-avdrag) 

Varmt välkommen att göra en kostnadsfri offertförfrågan hos oss!

Få upp till 5 kostnadsfria offerter från granskade elektriker